EAP

Hospital

Unitat docent

ASSIR

Salut mental

CUAP

Àmbit de Barcelona

Rotacions opcionals

Badal (Roger)

Capacitat docent: 5Direcció del centre Dra. Anna Picas Jufresa ()
Coordinació docent Dr. José Manuel Cruz Doménech
Adjunta de direcció Sra. Olga Vicente Olgado ()
Referent de Gestió i Serveis  Sr. Hugo Querol González ()

 EQUIP

 • L’Equip d’Atenció Primària Badal (CAP Roger) el formem 14 professionals de medicina de família, 14 infermeres de família, 12 administratius (GIS) , una gestora de casos, una treballadora social, 2 TCAI. També hi ha una Referent de Benestar Emocional i Comunitari, 2 Fisioterapeutes i una Nutricionista.
 • Al CAP visiten setmanalment o quinzenal altres especialistats com són: pneumologia, al·lergologia, cardiologia, neurologia, reumatologia, endocrinologia, gastroenterologia, urologia, dermatologia, psiquiatria i psicologia.
 • Som un equip convençut que l’Atenció Primària és el pilar central de la Salut Pública de qualitat.  Fa temps que ja vam començar a treballar conjuntament amb les companyes i companys d’administratius, formant un únic equip de treball com a concepte d’UBA 3 (medicina + infermeria + GIS) que ara s’ha estès a la resta d’ambulatoris.
 • Intentem esforçar-nos dia a dia per millorar en l’assistència a la nostra població, en formar els alumnes i els residents i en fomentar  un equip cohesionat i dinàmic.

 

BARRI

 • El CAP es troba situat al barri de Sants-Badal i atenem una població de 21.621 persones, amb un 21,93% d’immigració i 22,4% majors de 65 anys.(falta actualitzar)
 • És un barri amb llarga tradició d’activitat associativa (i festiva!), amb molts equipaments municipals i serveis. 
 • Està ben comunicat amb la xarxa de transport públic: metro L5 Badal, L1 Mercat Nou, Bus D20 i 70. A més, tenim dins del CAP un espai per deixar les bicis.
 • La zona de domicilis es pot fer fàcilment a peu ja que és un barri força pla, sent la distància màxima a l’ambulatori de no més de 15 minuts caminant.

 

 

ORGANITZACIÓ

 • L’activitat assistencial mèdica es distribueix en 4 dies de consulta i 1 de visites domiciliàries (aguts i crònics). Els metges tenim distribuït l’horari en 3 matins/2 tardes o 2 matins/2 tardes (i divendres alterns).
 • L’activitat assistencial infermera fa 3 dies de consulta, 1 dia de visites domiciliàries i 1 dia de gestió de la demanda, atenenet i fent cribratge de les visites d’urgències que arriban a l’ambulatori. 
 • La nostra cartera de serveis inclou:

·         Infiltracions

·         Crioteràpia

·         Dermatoscopia

·         Ecografía abdominal, renovesicoprostàtica i articular

·         Unitat de deshabituació tabàquica

·         Prick test

·         Espirometries

·         Taller d’AMPA

·         MAPA

·         Índex Turmell-Braç

·         Taller per malalts amb nou diagnòstic de Diabetis Mellitus tipus II.

·         Càmera midriàtica

·         Salut i Escola

·         Grups psicoeducatius amb diferents tallers que es realitzen a l’ambulatori amb el suport de la psicòloga de Referents de Benestar Emocional (RBEC)

·         Grups de Marxa nòrdica que es fan a l’ambulatori amb la supervisió d’una infermera i una metgessa de família.

·         Nutricionista comunitària.

 Fisioterapeuta amb grups focals per diferents patologies osteoarticular: grup d'esquena, espatlla, colze, etc


·         Intentem tenir un paper actiu en les activitats comunitàries del barri.

 

FORMACIÓ/DOCÈNCIA

 • Fem sessions de 14 a 15 h que inclouen consultoria amb les diferents especialitats, sessions bibliogràfiques i clíniques, sessions dins del Pla de Formació que es decideixen conjuntament amb tot l’equip a l’inici de cada any. També es fan reunions organitzatives d’equip per diferents col·lectius professionals. 
 • S’afavoreix la presentació i participació en congressos locals i nacionals cada any. 
 • Es fomenta la transparència i l’ètica en els projectes, estudis clínics d’investigació que es proposen al centre i que venen des de l’IDIAP.
 • Participem en la formació del grau de Medicina i d’Infermeria des del 2015
 • Tenim dins l’equip  professors associat a la UAB i  a la UB tant de medicina com d’infermeria.

 

Som centre docent acreditat des de la promoció 2022-2023 i aquest any 2023 també ens hem acreditat per fer la formació d’infermeria comunitària.

El Pla formatiu que seguim és el de la Unitat Docent de Barcelona Ciutat. Com a futurs residents de primer any al nostre CAP us proposem la següent rotació:

 •  1er mes: 
  • Metges residents: rotació al llarg del primer mes amb cada tutor per després fer una lliure elecció del mateix. Conèixer la UBA-3 corresponent. 
  • Infermeria resident: conèixer la UBA-3 corresponent.

Assistència a les sessions del migdia. Passeig comunitari per conèixer la realitat del barri i familiaritzar-vos amb ell.

 •  2on al 4art mes:  
  • Metges residents: 3 dies per setmana consulta amb el tutor/a, 1 dia d’assistència domiciliària (aguts i crònics).
  • Infermeria resident: 2 dies a la setmana consulta amb la tutora, 1 dia de consulta de Gestió de la Demanda, 1 dia d’assistència domiciliària.

Un cop per setmana, tant els residents de medicina com els d’infermeria  faran una rotació per les diferents activitats de la cartera de serveis per veure la feina que altres professionals de l’equip desenvolupen al centre.

Un cop al mes faran una  reunió amb la responsable de recerca per iniciar projectes d’investigació tant de medicina com d’infermeria.

Realitzar el Projecte del passeig comunitari. 

 

En nom de tot l’equip que formem part de l’EAP Badal (CAP Roger) us donem la benvinguda al nostre centre.

 

Us hi esperem!!!!

 


Telèfon: 93 431 00 39

Adreça: Carrer Roger 48-64, 08028, Barcelona.


https://www.google.es/maps/place/CAP+Roger/@41.3772539,2.1259865,17z/data=!4m12!1m6!3m5!1s0x12a4997945768b61:0x4d287d1e43aaa1d3!2sCAP+Roger!8m2!3d41.377236!4d2.1281879!3m4!1s0x12a4997945768b61:0x4d287d1e43aaa1d3!8m2!3d41.377236!4d2.1281879?hl=es